Home

Nieuws 1 reactie

Westland: Nederland niet klaar voor Roemenen

Volgens de gemeente Westland is Nederland niet klaar voor de openstelling van de grenzen voor Roemenen en Bulgaren in 2014.

Nederlandse overheidsorganisaties werken onvoldoende samen, waardoor malafide partijen te makkelijk illegale arbeidsconstructies kunnen neerzetten. Dat zei wethouder Arne Weverling van de gemeente Westland maandag in het Radio 1 Journaal. Westland is mede-organisator van de top die maandag samen  met het ministerie van Sociale Zaken werd gehouden over de komst van de Roemenen en Bulgaren.

Weverling vindt dat Nederland niet alleen naar Europa moet wijzen over de problemen met schijnconstructies. Nederlandse overheidsorganisaties kunnen door slim gegevens te koppelen veel doen aan misbruik. Westland is niet bevreesd voor verdringing van werkgelegenheid. Veel werk in de tuinbouw in het Westland wordt nu al door Oost-Europeanen gedaan, vooral Polen. Nederlands personeel is daar moeilijk voor te porren, aldus Weverling.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Ik heb begrepen dat het aantal Poolse uitzendkrachten terugloopt. Ik zie dit niet als een indicatie dat grote hoeveelheden Bulgaren en Roemenen deze kant op komen. Ik vind deze angsthazerij eerlijk gezegd nogal ongepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.