Home

Nieuws

Vertrek Greenerytopman Philip Smits

Topman Philip Smits (1950) van The Greenery heeft zijn taken neergelegd. Het is zijn eigen besluit, laat coöperatie Coforta weten.

Hij heeft dat tijdens de ledenraadvergadering met het bestuur van Coforta aangekondigd vanmiddag. Zijn vertrek is per direct, maar niet wegens persoonlijke omstandigheden. Voorlopig neemt Albert Knol de dagelijkse leiding voor concern en kernbedrijf waar, stelt het concern. Smits blijft op verzoek van bestuur en directie, nog wel werkzaamheden in een aantal externe commissariaten voortzetten, waaronder EPS en InovaFruit. "Dat geeft aan dat de verhouding nog steeds goed is met de heer Smits", laat een Greenerywoordvoerder weten.

De strategie van The Greenery, gericht op omzetgroei, winstverbetering en operational excellence, wordt onverminderd voortgezet. Verdere mededelingen zijn niet gedaan door de afzetorganisatie.

The Greenery liet recent weten een onafhankelijk adviseur in te stellen om de boeken in te zien van de afzetorganisatie. The Greenery pleitte in onderhandelingen met vakbonden voor een soberder sociaal contract voor toekomstige reorganisaties.

Smits is - naast zijn functie bij The Greenery - ook lid van de raad van commissarissen bij The Dutch Flower Group en voorzitter van Stichting Duurzame Voedingsmiddelen en bestuurslid van FrugiVenta.

Voor zijn termijn bij The Greenery was Smits topman bij bloemenveiling Aalsmeer. Na het vertrek van topman Timo Huges is FloraHolland (gefuseerde bloemenveilingen Holland en Aalsmeer) op zoek naar een nieuwe topman. Op korte termijn zal FloraHolland niet een opvolger benoemen, verwacht de woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.