Home

Nieuws

Plus factureert leveranciers voor prijzenoorlog

Plus heeft twee weken na het uitbreken van de prijzenoorlog leveranciers een kortingsbrief gestuurd.

In de brief schrijft de commercieel directeur van Plus dat door de "huidige marktontwikkeling" er minder verdiend wordt op veel A-merk-producten, nadat Plus de prijsverlaging bij Albert Heijn moest volgen.

Daarmee lijkt Plus ook binnen een week een gedragscode te hebben geschonden. In de Gedragscode Handelspraktijken is afgesproken geen eenzijdige kortingen aan leveranciers op te leggen.

Plus schrijft genoodzaakt te zijn "het opgetreden margeverlies bij u in rekening te brengen". Binnen veertien dagen moeten de aangeschreven leveranciers een door Plus berekend bedrag hebben overgemaakt.

Volgens de NOS stelt Plus de regels niet te overschrijden. "Wij doen in de brief een voorstel aan de leverancier." Ze wijst daarbij op een passage in de brief dat leveranciers met alternatieven kunnen komen "om het ontstane margeverlies te compenseren." Volgens de NOS heeft Albert Heijn verzekerd de bestaande contracten te handhaven met leveranciers. Volgens supermarktdeskundige Gerard Rutte toont de stap van Plus aan hoe smal de marges zijn in de supermarktbranche.

Of registreer je om te kunnen reageren.