Home

Nieuws laatste update:24 sep 2013

Greenery haalt ‘verandermanager’ Okke Koo

Okke Koo is tot medio 2014 de topman bij The Greenery. De verandermanager heeft een omvangrijk trackrecord in kostenbesparing en het reorganiseren van bedrijven.

In Nederland werkte Koo tot 2007 bij Avebe, een coöperatie van aardappeltelers. Koo heeft daar een grote reorganisatie ingezet die in 2006 tot een goed einde is gebracht. Daarbij is het aantal werknemers wereldwijd teruggebracht van ruim 2.400 naar 1.800. Door die kostenbesparing lukte het de coöperatie te investeren in hoogwaardiger verwerking van aardappelen en verbeterde de winstgevendheid.

De voorzitter van de Raad van Commissarissen van The Greenery Bert Jansen kent Koo’s werk goed. Hij kwam nog geen jaar na Koo aan het roer bij Avebe.

In zijn tijd heeft Koo bij Avebe een programma gestart om Avebe efficiënter en goedkoper te laten verlopen. Met dit ‘Lean en Six Sigma programma’ heeft Koo vòòr zijn functie bij Avebe en erna bij het Zwitserse Clariant veel ervaring opgedaan. Daar werkte hij vanaf 2007 aan een reorganisatie die bij zijn vertrek in 2009 succesvol werd genoemd door topman Hariolf Kottman.

Ook bij zijn volgende functie bij kabelbedrijf Draka kreeg hij als opdracht om organisatorische en operationele verbeteringen door te voeren. Na ruim een jaar nam Koo al weer afscheid van de kabelaar, kort voordat definitief bekend werd dat Draka ingelijfd werd door de Italiaanse branchegenoot Prysmian.

In 2011 werkte Okke Koo tijdelijk bij bouwbedrijf Koop om dat bedrijf in onderdelen te verkopen, maar dat proces stagneerde.

Of registreer je om te kunnen reageren.