Home

Nieuws

Greenery betrokken bij supermarktproject oud-directeur

The Greenery is betrokken bij een nieuwe online supermarkt van oud-directeur Henk Niemansverdriet.

The Greenery is leverancier van verse groente en fruit aan Superdirect.com dat het eerste afhaalpunt opent Eindhoven. Greenery-dochter Hollander Barendrecht verzamelt de bestelde boodschappen en levert ze bij het afhaalpunt af, bevestigt The Greenery desgevraagd.

The Greenery is geen aandeelhouder van het supermarktproject dat in 2011 werd opgericht door Niemansverdriet en Peter Pompen. Groothandel Sligro is aandeelhouder van het bedrijf dat zich richt op online winkelen en onbemande afhaalpunten in Nederland. De compagnons begonnen met Superdirect.com omdat leveranciers van verse producten klaagden dat het te lang duurde voor hun producten bij de consument belandden. Versleveranciers, zoals onder andere Niemansverdriets voormalig werkgever The Greenery, waren de eerste partners van de start up.

Versleveranciers hopen dat Superdirect.com hun keten korter maakt. Producten hoeven niet meer uitgestald te worden in de fysieke supermarkt, waardoor dozen langer gesloten kunnen blijven, de omgevingstemperatuur niet blijft schommelen en producten langer houdbaar blijven. In een promotievideo stellen de initiatiefnemers dat supermarkten niet meer nodig zijn, waardoor de boodschappen goedkoper zijn en ophalen maar 1 minuut duurt.

Of registreer je om te kunnen reageren.