Home

Nieuws

EU-consument eist uniforme eko-regels

Dezelfde regels voor heel de EU en bovendien strengere regels. Dat wil een meerderheid van de45 duizend EU-burgers die de moeite namen om een vragenlijst over biologische land- en tuinbouw in te vullen.

Het aantal reageerders op deze volksraadpleging wordt door de Europese Commissie als zeer hoog gekenschetst. De reageerders waren het bovendien vrij massaal eens over hun vertrouwen in het biologisch product.Dat kopen ze in de eerste plaats vanwege het feit dat het gentech-vrij is en geen resten van chemische bestrijdingsmiddelen bevat. 86 procent van de mensen wil uniforme regels. 74 procent wil strengere regels en strengere controles.

Brussel zal de uitkomsten van deze raadpleging meenemen bij het vaststellen van nieuwe regels voor de biologische landbouw. Naar verwachting zal die nieuwe Europese richtlijn begin 2014 gereed zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.