Home

Nieuws

Crisis zet relatie teler en WKK-leverancier onder druk

De tuinbouwcrisis zet de relatie tussen telers en WKK-leveranciers onder druk.

Mede door tegenvallende opbrengsten van WKK’s en lagere draaiuren, nemen de discussies over onderhoudscontracten en revisietermijnen toe. Dat stelt de koepel voor tuinbouwtechniek Fedecon. Andere bronnen melden dat in veel gevallen telers onder betalingsverplichtingen uit proberen te komen door claims in te dienen bij de WKK-leverancier, zeker wanneer zij aan betalingsachterstanden worden herinnerd. Het aantal claims en incassoprocedures is opgelopen.

Volgens Fedecon draaien veel discussies over de revisietermijn. Telers vinden de revisietermijn niet altijd noodzakelijk. “Dat kost in veel gevallen toch een ton. Banken zetten hiervoor niet zomaar een handtekening”, zegt Theo Vulink, branchemanager tuinbouw van de techniekkoepel. “Het kan ook om te vervangen onderdelen gaan. Als die stuk gaan voor de revisietermijn willen telers vaker weten hoe dat kan.” Ook het vasthouden aan onderhoudscontracten leidt relatief vaak tot discussies.Of registreer je om te kunnen reageren.