Home

Nieuws laatste update:30 sep 2013

Coforta verwacht weinig opzeggers

De ingezette strategiewijziging bij The Greenery en aanstelling van reorganisator Okke Koo als vervanger van Philip Smits heeft niet tot onrust geleid onder Coforta-telers.

Ook is de snelle aanstelling van Koo niet ingegeven door de snel naderende opzeggingsdatum van 1 oktober en druk van telers.

Coforta verwacht wel uittreders, maar dan vooral in de sfeer van bedrijfsbeëindigers. “De aanstelling van Koo wordt door telers wel als daadkracht van de onderneming uitgelegd, maar het houdt geen verband met de opzegtermijn. Er is ook geen onrust onder de leden”, aldus de woordvoerder.

Op het hoofdkantoor vertrekken of vertrokken ook enkele bekende gezichten, zoals Yvonne Geurten, directeur retail Duitsland en Noord-Europa.  Dat zijn eigen besluiten, verzekert de woordvoerder. "Zij gaat haar carrière een nieuwe wending geven."

De afzetorganisatie start een kostenbesparingstraject met Koo aan het roer. Medio 2014 zal een nieuwe topman aangesteld worden. Daarvoor moet eerst nog een commercieel directeur gevonden worden die onder de hoofddirectie zal werken. Vooraanstande telers vinden dat met name op het commerciële vlak The Greenery meer voortgang kan maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.