Home

Nieuws

Winstwaarschuwing Bonduelle na slechte weer

Het Franse conserven- en groentenconcern Bonduelle waarschuwt dat de zaken slechter gaan dan eerder verwacht.

Voor het lopende boekjaar wordt nu gemikt op een omzetgroei van 1,9 procent. In Europa zal echter, naar verwachting, door het nog altijd inzakkende consumentenvertrouwen bijna een procent minder verkocht gaan worden.

Bovendien staat de rentabiliteit verder onder druk door de ongunstige weersomstandigheden, zowel in Europa als in Canada. Dat laatste heeft geleid tot vertraging bij het inzaaien en daardoor ook bij het oogsten van verschillende gewassen. ‘’Het begin van de campagne is moeilijk en chaotisch verlopen door de vele regen en de historisch lage temperaturen. Daardoor is de bevoorrading van onze fabrieken onregelmatig verlopen en is de kwaliteit van de geleverde producten minder dan verwacht.’’ Het Franse bedrijf meldt tenslotte dat het voorzichtig moet opereren bij het verhogen van de prijzen om te voorkomen dat er minder wordt afgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.