Home

Nieuws

The Greenery: resultaten niet goed

The Greenery wil vanwege tegenvallende resultaten bij de afzet van groente en fruit een versobering van de afvloeiingsregeling voor personeel (sociaal contract).

Een onafhankelijk expert krijgt inzage in de financiële situatie bij het groente- en fruitconcern, blijkt uit een memo die ondertekend is door topman Philip Smits. Dat is om de vakbonden te overtuigen van de noodzaak van de versobering. In het sociaal contract worden de rechten vastgelegd van medewerkers die mogelijk boventallig worden bij The Greenery en voor wie intern of extern eventueel een andere functie gevonden moet worden.

Dit is donderdagmorgen in een gezamenlijke verklaring van de Greenery-directie en de vakorganisaties FNV, CNV en RMU aan het personeel meegedeeld, meldt het Reformatorisch Dagblad. The Greenery en de vakorganisaties onderhandelen al maanden over een nieuw sociaal contract. Het concern zet in op een forse versobering, maar de vakorganisaties houden vast aan behoud van rechten uit het oude contract, dat eind vorig jaar afliep.

The Greenery laat weten dat de onderhandelingen met de bonden doorlopende reguliere onderhandelingen zijn. Ook stelt de woordvoerder dat de tegenvallende resultaten een vertaling zijn van de algemene teneur in de afzet van groente en fruit op dit moment.

Of registreer je om te kunnen reageren.