Home

Nieuws 1 reactie

Milieudefensie turft biologische producten in het schap

Op donderdag 22 augustus om 11:00 uur start Milieudefensie met haar jaarlijkse EKO-telling van biologische en Fairtrade-producten in de winkelschappen van supermarkten. De zestiende editie wordt feestelijk gestart bij de Plus aan de Rijksstraatweg in Haarlem.

Milieudefensie turft tussen 22 augustus en 30 september bij supermarkten in heel Nederland de hoeveelheid aan biologische en Fairtrade-producten. In deze periode tellen ruim tweehonderd vrijwilligers het aanbod van biologische en Fairtrade-producten in honderden supermarkten door het hele land. Per provincie en per gemeente wordt een ranglijst opgesteld van de best en slechtst scorende supermarkten. De supermarkt met de meeste biologische en Fairtrade-producten in het schap wordt de landelijke winnaar.

Milieudefensie hoopt dat de aanzienlijke groei van het aanbod aan biologische en Fairtrade-producten uit de voorgaande jaren dit jaar opnieuw doorzet. De meerjarige aanpak van de EKO-tellingen maakt het mogelijk om de lange termijn trends inzichtelijk te maken, waardoor een duidelijk beeld ontstaat van de koplopers en de achterblijvers in het aanbod van biologische en Fairtrade-producten.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Het is een pretentieuze actie zonder inhoud. Alle goede bedoelingen ten spijt, maar iedereen kan op z'n klompen aanvoelen dat het land insturen van 200 vrijwilligers geen reëel beeld oplevert.

Of registreer je om te kunnen reageren.