Home

Nieuws 1 reactie

Brusselse miljoenen voor onderkant arbeidsmarkt

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken sluist de komende 7 jaar zo'n 400 miljoen euro Brussels geld door naar de 35 arbeidsregio's in Nederland.

Van de in totaal 450 miljoen euro die Nederland krijgt uit het Europees Sociaal Fonds wil Klijnsma 70 procent besteden aan het verbeteren van de positie van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Daarnaast gaat 20 procent naar het beter mogelijk maken van langer doorwerken door ouderen. Klijnsma stuurt erop aan dat alle 35 arbeidsregio's één gemeente aanwijzen om de aanvragen te doen.

Naar verwachting gaat de regeling begin 2014 open. Om de kosten rond aanmelding, toekenning en controle laag te houden wil Klijnsma ingewikkelde projecten met complexe kostenstructuren uitsluiten. Het Nederlands ESF-budget is aanmerkelijk kleiner dan in de voorgaande periodes van 7 jaar.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Het is heel simpel, die bruto lonen (van mensen met een achterstand en ouderen) moeten omlaag dus loonbelastingvermindering. Simpeler en efficiënter kan niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.