Home

Nieuws

Recordprijzen groente in tweede kwartaal

Verse groente en fruit waren in het tweede kwartaal in Nederlandse winkels niet eerder zo hoog geprijsd.

In juni dalen de groenteprijzen traditioneel, maar dit jaar is die correctie beperkt. Met ruim 110 indexpunten zijn de prijzen in juni dus ruim 10 procent hoger dan in het basisjaar 2006, blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Eigenlijk is het hele tweede kwartaal een dure groente- en fruitperiode gebleken, wat de lastige teeltomstandigheden voor veel gewassen reflecteert. De indexcijfers bleven in die periode boven de 110 punt, overigens zijn de prijzen van vers fruit wel harder gesten. Daar liggen de prijzen op 127 punten.

Ten opzichte van juni 2012 waren groente 7 procent duurder in de winkel. Ten opzichte van 2010 is het verschil zelfs 12 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.