Home

Nieuws laatste update:8 jul 2013

Rabobank Westland schrapt 150 banen

Bij Rabobank Westland verdwijnen in de periode tot en met 2016 zo'n 150 banen.

Dat bevestigt de bank na berichten in de media. Momenteel werken er 480 mensen bij Rabobank Westland. Klanten doen steeds vaker zaken via internet en telefoon. Verder moet de bank efficiënter gaan werken. De bank maakte juist vorige week bekend dat de nettowinst iets was gedaald naar 41,5 miljoen euro, drie miljoen minder dan 2011. Wel treft de bank jaarlijks forse voorzieningen op de glastuinbouwportefeuille. De algemene reserve van de bank groeide naar 466 miljoen euro op een uitstaand krediet van ruim 5,7 miljard euro.

De Rabobank is landelijk bezig met het verminderen van het aantal arbeidsplaatsen. Het is nog niet duidelijk om welke banen het precies gaat. Wel zal het snijden elke afdeling raken. De bank hoopt de afslanking zoveel mogelijk door natuurlijk verloop te kunnen realiseren. De klanten zullen volgens de bank weinig van de inkrimping gaan merken, zo laat de bank weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.