Home

Nieuws

Pool krijgt steeds verantwoordelijker werk

Steeds meer Poolse arbeidskrachten krijgen meer verantwoordelijkheden binnen hun functie in de tuinbouw. Gaf vorig jaar nog 57 procent van de ondernemers in de tuinbouw aan dat de verantwoordelijkheden van Poolse medewerkers toenemen; dit jaar is dat gestegen naar 64 procent.

Ondernemers in de tuinbouw doen bovendien voor een steeds groter takenpakket met succes een beroep op arbeidsmigranten. Dat komt omdat er nauwelijks aanbod is van gekwalificeerde mensen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit alles blijkt uit een onderzoek van Holland Contracting, een uitzendorganisatie voor Poolse arbeidsmigranten.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 60 procent van de ondernemers verwacht dat Poolse arbeidsmigranten langer dan zes jaar in Nederland zullen blijven. Dit sluit aan bij de doorgroeimogelijkheden die tuinders zien voor hun personeel. Deze medewerkers voeren steeds vaker logistieke werkzaamheden uit, draaien mee met de technische dienst, zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van het productiewerk of vervullen de rol van teamleider. Poolse medewerkers met een verantwoordelijke functie zullen vermoedelijk langer in Nederland blijven werken om zich verder te ontwikkelen en te investeren in hun toekomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.