Home

Nieuws

Piek uit Duitse groenteprijzen

Na een bijzondere hoge groenteprijs in mei, waarin winkelprijzen 19 procent hoger lagen dan 2012, kwam vorige maand ontspanning op die markt.

De prijzen lagen nog maar 6 procent boven het niveau van juni 2012. Dat meldt het bureau AMI. Symbolisch voor de groenteprijsdynamiek is de asperge. In mei lagen de prijzen 13 procent boven het peil van een jaar ervoor. De verschuiving van het seizoen door het trage voorjaar plus de wateroverlast hielden in juni de prijs op een behoorlijk niveau. De Duitse telers oogsten 40 procent minder dit jaar, maakte de boerenvertegenwoordigers juist vorige week bekend.

Bij fruit liepen de prijzen in de winkels juist op. Juni liet een 12 procent hogere prijs noteren, vooral door appels (24 procent duurder). Marktanalisten lieten in juni nog weten dat de hoge prijzen voor appels tot doel hebben de voorraden gespreid op te maken tot het nieuwe seizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.