Home

Nieuws

Oud-bedrijfschap groothandel groente vlot afgebouwd

De activiteiten van het Hoofdbedrijfsschap Agrarisch Groothandel (HBAG) worden snel afgebouwd.

Ook de commissie Groenten & Fruit (voorheen het oude Bedrijfschap voor de groothandel in groente en fruit) houdt daarmee op te bestaan per 2014. In 2012 brachten groothandelaren in groente en fruit nog 549.761 euro aan heffingen op, maar de uitgaven lagen hoger, waardoor een verlies van 678.439 euro werd geleden. De stand van de reserve kwam daardoor ook in de min met 265.132 euro. Taken van die commissie worden mogelijk ondergebracht bij Frugi Venta.

In het jaarverslag van HBAG staat dat de bijdrage van de commissie Groenten & Fruit aan vervoersprojecten als Fresh Corridor en Frug Icom in 2011 al zijn afgebouwd. Ook aan het voedselveiligheidsprogramma Food Compass wordt niet meer financieel bijgedragen. De hoofdtaken bestaan nu nog uit registratie van bedrijven voor heffingenberekening en analyse van de schaalgrootte van bedrijven in de branche. Ook het opstellen van verkoopvoorwaarden is een hoofdtaak. Beurscoördinatie wordt een steeds belangrijkere taak omdat steeds meer buitenlandse beurzen worden bezocht door Nederlandse bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.