Home

Nieuws laatste update:8 jul 2013

Kamp pakt oneerlijke concurrentie DLO aan

Strengere regels voor overheidsgefinancierd onderzoek zoals de Wageningse DLO-instituten, moet voortaan oneerlijke concurrentie met private onderzoeksbedrijven tegengaan. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Kamp van Economische Zaken.

De organisaties die met belastinggeld toegepast onderzoek uitvoeren, zoals TNO en DLO, moeten voor het einde van het jaar een voorstel in hoe ze deze regels denken uit te gaan voeren. Daarnaast gaan de instituten meer samenwerken met bedrijven. Elke vier jaar worden de organisaties geëvalueerd, waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit en impact van het onderzoek. Aan de hand daarvan wordt de financieringvan de onderzoeksinstitutenmeer afhankelijk van hun prestaties gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.