Home

Nieuws

Inspecteur SZW aangevallen

Bij een controle in het Westland is een ambtenaar van de Inspectie SZW aangevallen en gewond geraakt.

De inspecteur is met een hoofwond naar het zieken huis gebracht en maakt het naar omstandigheden goed. Het incident vond zaterdagochtend plaats op een sierteeltbedrijf in het Westland. Tijdens een controle door de Inspectie SZW, UWV en de Belastingdienst werden op een bloemenveld werknemers gevraagd zich te identificeren. Eén van de werknemers wilde niet dat zijn gegevens werden genoteerd en ging de inspecteur te lijf. Een andere inspecteur kwam tussenbeide. Deze inspecteur werd aangevallen door een werknemer en naar de grond gebracht. Weer een andere werknemer schopte vervolgens in op de inspecteur. Toen collega-inspecteurs de collega ontzette werden zij belaagd door de twee broers van de geweldpleger.

Betrokken inspecteur en de Inspectie SZW hebben tegen verdachten aangifte gedaan. De politie heeft de betrokkenen ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Naaldwijk. De verdachten zijn inmiddels heengezonden en moeten op 12 september voor de rechter verschijnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.