Home

Nieuws

‘Geplukte tomaat met LED behandelen’

De Universiteit van Florida onderzoekt of consumenten proeven wanneer fruit en groente na het oogsten zijn behandeld met LED-licht.

Uit een studie van de Institute of Food and Agricultural Sciences van die universiteit blijkt namelijk dat vruchten (waaronder tomaten, aardbeien en blauwe bessen) reageren op zo’n na-oogstbehandeling in de afzetketen.

De smaak en inhoudstoffen zijn na de oogst nog te beïnvloeden, bleek uit labonderzoek. Het is niet duidelijk of consumenten dat ook merken, schrijft de universiteit in een persbericht over het onderzoek. De na-oogstbehandeling met rood en verrood LED-licht kan een toepassing krijgen in alle schakels van de keten, zoals opslag, de winkel, maar ook de koelkast van de consument. Een LED-lampje in de groentela kan mogelijk een kwaliteitseffect hebben. Niet duidelijk is wat het effect is op houdbaarheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.