Home

Nieuws 1 reactie

Dijksma: AGF met vlekje afprijzen in de winkel

Staatssecretaris Sharon Dijksma vindt dat supermarkten meer moeten doen om de derving bij verse groente te verminderen.

Dijksma denkt dat supermarkten producten waarop een vlekje zit moeten afprijzen in de winkel. Ook verpakkingen waarvan één product niet meer goed is, zouden nog gewoon verkocht moeten kunnen worden. Dijksma stelde dat naar aanleiding van de campagne Damn Food Waste. Volgens haar woordvoerder betekent dat niet dat Dijksma pleit voor het invoeren van een lagere kwaliteitsklasse in de supermarkten. “Ze heeft willen wijzen op de mogelijkheden die er zijn om de derving tegen te gaan. Het afprijzen van groente in de winkel is er daar één van. Maar de sector heeft daarin een eigen keuze.”

Dijksma werkt aan een actieplan voedselverspilling. Uit een recente monitor bleek dat voedselverspilling nog altijd toeneemt.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Dit is dus niet de weg, dan verplaats je het probleem van de winkel naar de consument, erger nog door product met vlekje mee te nemen en goed product te laten liggen krijgt dit een vlekje en creeer je een vicieuze cirkel. Er moet meer geconsumeerd worden, dat heeft niet met kopen maar meer met maaltijd bereiden te maken. Als men meer groenten eet wordt er vanzelf meer verkocht, krijg je een hogere doorloopsnelheid en vanzelf minder groenten met een vlekje. Maak van voeding en voedsel een verplicht vak op school en dan doe je echt wat. Maatregelen voor de buhne lossen niets op.

Of registreer je om te kunnen reageren.