Home

Nieuws

Celstraf opa na diefstal groente door kleindochter

De rechtbank Midden-Nederland heeft een vijftigjarige man uit Wageningen veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf voor de diefstal van groente uit een Albert Heijn in Leersum.

De man werd onder meer uitbuiting van zijn tienjarige kleindochter ten laste gelegd en mensenhandel. Uit camerabeelden van Albert Heijn bleek volgens de rechter voldoende dat hij boodschappen waaronder groente in een zwarte tas op wielen van zijn kleindochter stopte en dat zij die langs de kassa smokkelde. De rechter oordeelt dat zijn minderjarige kleindochter dat deed in opdracht van de opa, en beschouwt dit als een bijzondere vorm van uitbuiting van kinderen.

Van de opgelegde gevangenisstraf is vier maanden voorwaardelijk. Verder is de man een contactverbod opgelegd. Hij schoof de schuld van de diefstal ook tijdens de rechtbankzitting in de schoenen van zijn kleindochter. Het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel bracht de rechtbank ertoe dat de man zijn kleindochter niet mag zien.

De man had verder een grote som geld op zak, maar de rechter oordeelde dat niet kan worden vastgesteld dat dit uit criminele activiteiten is verkregen en oordeelde tot teruggave van dit geld.

Of registreer je om te kunnen reageren.