Home

Nieuws

Veel PT-activiteiten over naar DPA en Frugi Venta

Handelskoepel Frugi Venta en de organisatie voor afzetorganisaties DPA willen samen meer dan tien activiteiten van het Productschap Tuinbouw overnemen in een nieuw op te richten ketenplatform.

Toch willen beide niet spreken van een ‘nieuw privaat PT’ door de overname van dit brede takenpakket, ‘omdat er heel anders ingestoken zal worden’, laten de koepels in een eerste reactie weten.

Het bestuur van het Productschap Tuinbouw besloot dinsdagmiddag gesprekken te beginnen met private partijen die zijn geselecteerd om taken over te nemen. Frugi Venta heeft met DPA serieuze belangstelling voor zaken als Plantgezondheidsfonds, crisismanagement en –communicatie, het secretariaat van Global GAP, CO2 Footprint en sectorstatistiek. Dat is maar een greep in de activiteiten. Ook een aantal promotiecampagnes komt onder beide organisaties, zo lijkt het nu. Frugi Venta en DPA hebben nog geen nieuw ketenplatform opgericht. De onderhandeling duren langer dan verwacht, maar dat levert geen risico op voor de overname van de PT-taken, stelt Frugi Venta. De gesprekken met het PT leiden tot een voortzettingsovereenkomst. Het PT-bestuur beslist hierover op 1 oktober aanstaande.  De afstoting van taken hoort bij de afbouw van de productschappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.