Home

Nieuws

Meevaller PT-heffing teelt

De keuze voor een snelle afbouw van het Productschap Tuinbouw leidt tot een verlaging van veel heffingen voor 2013 aan telers. Dat blijkt uit voorstellen voor de commissie voedingstuinbouw van deze week.

De algemene heffing voor areaal glasgroenten voor 2013 daalt 70 procent. Ook de tarieven van de bestemmingsheffing teelt groenten en fruit 2013 worden voor glas- en vollegrondsgroenten en champignons verlaagd, maar uit de stukken valt niet op te maken met hoeveel. LTO pleitte eerder voor het stoppen met heffen over 2013. Dit voorjaar heeft het PT nog de heffingen 2012 opgelegd aan de bedrijven.

Verder is minder geld nodig dan verwacht voor tegemoetkomingen aan geruimde telers na besmetting met paprikasnuitkever. Ook deze heffing wordt naar beneden bijgesteld, blijkt uit de stukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.