Home

Nieuws

Landgard nog niet uit de problemen

De Duitse afzetorganisatie voor groente en fruit en sierteelt Landgard heeft in 2012 de resultaten verbeterd, maar kwam uit op een verlies van 35 miljoen euro (na belastingen).

De operationele winst verbeterde wel fors naar 43 miljoen euro, maar het bedrijf moet zware ingrepen doen in de organisatie, zo liet het concern weten. Dat verklaart het uiteindelijke verlies. De nieuwe directie gaf zware kritiek op het vroegere ondernemingsbeleid, waar het nu nog de nadelen van ondervindt. Vooral in Engeland moest Landgard fors ingrijpen. Toch kwam de omzet in 2012 weer boven de twee miljard euro en in 2013 verwacht de afzetorganisatie opnieuw een verbetering van het resultaat, maar Landgard is nog lang niet op koers, stelde financieel directeur Gerold Kaltenbach.  Ook topman Armin Rehberg waarschuwde voor al te positieve verwachtingen: "We zijn op de goede weg met een aantal eerste successen. Het zal nog enige tijd duren voordat we onze oude economische macht weer hebben bereikt.”  Overnames zal Landgard voorlopig niet doen in de groente en fruitsector, liet het al weten eerder dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.