Home

Nieuws 1 reactielaatste update:10 jun 2013

Einde aan individuele natuursubsidie tuinders

Boeren en tuinders kunnen vanaf 2016 alleen nog profiteren van subsidie voor natuurbeheer als ze zijn aangesloten bij natuurverenigingen. Dat stelt staatssecretaris Dijksma van natuur in een interview met Trouw.

Dijksma is tevens van plan alleen nog financiële steun te verlenen aan agrarisch natuurbeheer als buffer rond natuurgebieden of waar een verbindingszone kan wordne gerealiseerd tussen twee natuurgebieden. De staatssecretaris volgt daarmee het advies van de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur. Die kwam vorige maand tot de conclusie dat tegenover de 50 miljoen euro, die het Rijk de afgelopen twee decennia jaarlijks aan agrarisch natuurbeheer besteedt, onvoldoende resultaat staat.

De kans dat tuinbouwbedrijven in de buurt van een natuurgebied staan zal overigens groter worden. Dijksma laat in Trouw ook weten het aantal Natura 2000 gebieden (nu 58) aanmerkelijk te willen vergroten en met elkaar te verbinden in een Nationaal Natuur Netwerk. “We gaan niet meer naar Brussel terug om te vragen of de natuurbescherming misschien een tandje minder mag.”

Eén reactie

  • P Verschuren

    Dat kan staatssecretaris Dijksma wel willen, maar daar is geen geld voor. Waar is het realisme?

Of registreer je om te kunnen reageren.