Home

Nieuws

Tuinder nauwelijks naar UWV voor personeel

Tuinders hebben in 2012 veel minder gebruik gemaakt van het UWV voor bijvoorbeeld tewerkstellingsvergunningen, maar ook bij het Brabantse project om werkzoekenden in te schakelen bleven tuinders goeddeels weg.

Dat blijkt uit het jaarverslag van het UWV. In dat project meldden Brabantse boeren- en (vooral) tuinders 65 vacatures aan tegen 223 in 2011. Het aantal aanvragen voor tewerkstellingsvergunningen daalde met 92 procent naar 162. Het UWV keurde daarvan 23 aanvragen voor vooral Roemeense en Bulgaarse arbeiders goed, tegen 923 in 2011.

Het UWV heeft wel alles uit de kast gehaald om de 65 vacatures bij Brabantse bedrijven te vervullen. Van de 844 werkzoekenden die het UWV selecteerde hebben er 38 een plaats binnen de land- en tuinbouw gevonden. Van 33 mensen werd de uitkering verlaagd of stopgezet, omdat ze niet waren verschenen op een afspraak en/of keuring.

Of registreer je om te kunnen reageren.