Home

Nieuws

Net geen kouderecord lente

De lente van 2013 gaat wellicht de boeken in als een van de koudste ooit.

Wat temperatuur betreft zit deze lente net achter die van 1962. Toen was het gemiddeld 6,5 graden, nu 6,8 graden.

Dat meldt weerbureau Weeronline maandag. Volgens Weeronline zal de lente eindigen met een gemiddelde maximumtemperatuur van 7 graden. Doorgaans telt het voorjaar gemiddeld 14 warme dagen, waarop de temperatuur tot boven de 20 graden stijgt. Nu waren dat er zeven. Op één zomerse dag (+25 graden) in Eindhoven na, telde deze lente verder geen enkele zomerse dag. Normaal zijn dat er gemiddeld vier.

De komende week zit er geen verbetering in het weer. De maxima blijven steken op hooguit 10 graden, 8 graden minder dan normaal. De zon laat zich weinig zien en de kans op regen is aanzienlijk.

Het KNMI verwacht tot eind deze maand wisselvallig weer met iets hogere temperaturen. Of hierna een warme zomer volgt, is niet te voorspellen. Weeronline schat de kans op een warme of te koude zomer in op fifty-fifty.

Of registreer je om te kunnen reageren.