Home

Nieuws

Meerwaarde particulier grondbezit tonen

Roel Robbertsen wil als nieuwe voorzitter van de Federatie Particulier Grondbezit (FPG) de meerwaarde van particulier grondbezit tonen. Dat zei hij op de jaarvergadering van de FPG. Robbertsen is nu nog Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht en start op 7 juni als voorzitter van de FPG.

Robbertsen wil zich onder meer in gaan zetten voor gelijke behandeling van de particuliere grondbezitter ten opzichte van andere grondbezitters. Verder richt hij zich op vergoedingen voor recreatie op eigen terrein en op ontwikkelings- en financieringsmogelijkheden die het particulier grondbezit ook op de lange termijn rendabel maken. Robbertsen neemt de voorzittershamer over van Jan Helder die 10 jaar voorzitter was. Helder werd tijdens de vergadering benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje–Nassau. Een van de nieuw benoemde bestuursleden is voormalig VVD-Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff, zij gaat zich ontfermen over de portefeuille landbouw.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken ziet voor de FPG een cruciale rol in de discussie over de toekomst van het landelijk gebied. Hij was een van de sprekers op de jaarvergadering en constateerde dat de overheid en de particuliere grondbezitters elkaar steeds beter weten te vinden. Kamp nodigde de FPG uit om met ideeën te komen voor de besteding van de 200 miljoen euro die de overheid extra beschikbaar stelt voor natuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.