Home

Nieuws

LTO en FrugiVenta willen breed pakket PT-taken

Zo’n 35 organisaties willen taken van het Productschap Tuinbouw overnemen. Vlak voor sluitingstijd van de inschrijftermijn (vrijdag 31 mei om 12.00 uur) stond de teller op 35.

Door de ontmanteling van het PT  moeten taken door het bedrijfsleven overgenomen worden op het gebied van engergie en CO2, groen en welbevinden; werken in de tuinbouw en biobased economy. Het PT doet dat op inschrijving.

LTO Glaskracht Nederland heeft met LTO Groeiservice aanspraak gemaakt op energie, water en plantgezondheid, zegt voorzitter Nico van Ruiten. “Het consortium LTO Noord Glaskracht, ZLTO, LLTB en LTO Groeiservice wil hierin samenwerken. Daar hebben we achter de schermen over gesproken. We willen die taken in de bestaande organisatie uitvoeren. We willen de verantwoordelijkheid overnemen van het doorgaan van deze programma’s; de communicatie en het blijven ontsluiten van de data van onderzoek. We willen de infrastructuur op ons nemen, maar de financiering van deze projecten moet op een andere manier geregeld worden.”

Ook Frugi Venta heeft met DPA gezamenlijk aanspraak gemaakt op voeding en gezondheid, voedselveiligheid en statistieken (markt).

Verdere namen zijn nog niet bekend. Of een koper zich gemeld heeft voor het pand is ook onduidelijk. Vice-voorzitter Bart Bruggeman stelde recent dat het opdoeken van het PT mogelijk meer tijd in beslag neemt. De politieke besluitvorming over nieuwe wetgeving is vertraagd. Die wetgeving zal ergens in 2014 opgesteld worden. De datum van 1 januari komt zeker te vroeg, stelde hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.