Home

Nieuws 1 reactielaatste update:26 jun 2013

Greenery: minder telers verduurzamen

The Greenery signaleert in haar duurzaamheidsverslag 2012 dat de economische situatie op teeltbedrijven duurzaamheidsinvesteringen vertraagt.

Zo zullen minder telers dan verwacht zich kwalificeren voor het duurzaamheidslabel Nature Counts. Ook is de eerste duurzaamheidsdoelstelling voor 2020 van de coöperatie gericht opzichzelf, namelijk een gezond bedrijfsresultaat te behalen van één procent.

The Greenery verwachtte jaarlijks acht tot tien bedrijven van het label Nature Counts te voorzien. Die doelstelling gaat omlaag naar drie. Verder signaleert de afzetorganisatie dat in 2012 afnemers opnieuw eisen verscherpten voor gewasbeschermingsmiddelen. The Greenery kan daaraan voldoen, maar signaleert wel dat risico’s voor telers oplopen door het minimaliseren van het gebruik van de middelen.

The Greenery boekte in 2012 duidelijk ook vooruitgang. Zo heeft The Greenery de prijs gewonnen voor Modern Werkgeverschap, zijn er vijf nieuwe Nature Counts telers benoemd, heeft The Greenery het convenant Initiatief Duurzame Handel ondertekend en behaalde de website Verse Oogst de tweede plaats bij de verkiezing Website van het Jaar.

Wat verder opvalt is dat The Greenery winst maakt op gebied van logistiekbesparing, maar dat het ziekteverzuim stijgt. 47,1 procent van het product wordt nu vanaf het teeltbedrijf verladen, dat is 2 procentpunt meer dan 2011. In 2013 wil de afzetorganisatie 80.000 ton afgedragen tomatenplanten verwerken tot verpakkingen.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Bedrijven zijn in survivalmode en focussen meer op profit, dat is ook een duurzaamheidsaspect. Het is jammer dat dit van de drie, people, planet, profit vaak onderbelicht blijft. Nature Counts, maar bij duurzaamheid komt meer kijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.