Home

Nieuws

‘Fair Produce helpt Limburgse werklozen’

De Provincie Limburg geeft het keurmerk Fair Produce een subsidie van 60.000 euro omdat het past bij haar nieuwe landbouw- en werkgelegenheidsbeleid.

Het keurmerk garandeert dat werknemers die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het verse product werken onder goede arbeidsomstandigheden.

Het keurmerk is ontwikkeld na excessen op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Deze excessen ontnemen Limburgse werklozen de mogelijkheid om onder fatsoenlijke werkomstandigheden aan de slag te komen, stelt de provincie.

Het keurmerk wordt toegepast in de champignonsector en de Stichting ambieert een uitbreiding naar de totale food- en agrisector. Verantwoordelijk gedeputeerde Patrick van der Broeck: “Telers en handelaren die aantoonbaar werken volgens de normen kunnen zich met het Fair Produce keurmerk onderscheiden in de markt. Dit past helemaal binnen ons nieuwe landbouwbeleid dat zich richt op duurzame en innovatieve boeren en tuinders.”

Of registreer je om te kunnen reageren.