Home

Nieuws

Den Haag wil stadstuinbouw in kantoorpand

Gemeente Den Haag wil stadstuinbouw realiseren in een gedeeltelijk leegstaand kantoorpand aan de Televisiestraat en roept ondernemers op hiervoor plannen te ontwikkelen.

De gemeente stelt in het kantoorpand ‘De Schilde’ twee etages van ieder 1.500 vierkante meter beschikbaar voor stadstuinbouw, liet ze vandaag tijdens een presentatie weten. De ondernemers worden uitgebreid geïnformeerd en begeleid bij het maken van hun plan. Het zal daarbij niet alleen gaan om het telen van groente of paddenstoelen, maar nadrukkelijk ook over hoe het aan de man gebracht wordt via samenwerking met bijvoorbeeld horeca en retail. Zo is in hetzelfde pand ‘De Kookfabriek’ gevestigd die onder andere kookworkshops houdt.
“Ik geloof heel sterk in dit concept, omdat dit een antwoord kan zijn op de toenemende kantorenleegstand en omdat het ondernemers de kans geeft op een hele andere manier te ondernemen”, zei wethouder Henk Kool (Economie) tijdens de presentatie. Op dit moment staat 11 procent van de Haagse kantoorpanden leeg.
De gemeente gokt vooral op ondernemers uit de tuinbouw die wat nieuws willen beginnen. Een jury met onder anderen Willem Vermeend (oud-politicus en ondernemer) en Coenraad de Vries (Start Green Venture Capital) kiest in het najaar het beste plan. De gemeente komt de winnende ondernemer(s) tegemoet met een aantrekkelijke huurprijs, advies en ondersteuning op het gebied van marketing en pr.

Of registreer je om te kunnen reageren.