Home

Nieuws

Britse koninklijke groentezaak sluit deur

De Britse kroonprins Charles heeft zijn biologische winkeltje The Veg Shed bij landgoed Highgrove moeten sluiten.

The Veg Shed kon niet concurreren met de prijzen van reguliere supermarkten. Ook lag de winkel erg afgelegen, waardoor er te weinig omzet werd gedraaid. Charles opende The Veg Shed acht jaar geleden op zijn landgoed Highgrove in Gloucestershire. Hij verkocht er biologisch gekweekte groenten, zoals misvormde wortels die vanwege hun rare vorm werden afgekeurd door supermarkten. Nu de winkel gesloten is, blijft The Veg Shed de oogst nog wel online aanbieden in pakketten.

Al moest de winkel de deuren sluiten, de prins boert nog altijd lekker. Uit zijn laatste jaarverslag blijkt dat het vermogen van de kroonprins vorig jaar toenam. Prins Charles zet al jaren stevig in op allerlei groene zaken zoals duurzame energie en eco-lodges.

Of registreer je om te kunnen reageren.