Home

Nieuws laatste update:23 mei 2013

Bloemenveiling veilt minder

Bloemenveiling FloraHolland blijft de komende jaren inkrimpen door een dalende klokverkoop. De veiling maakte bekend partner te worden van Kom in de Kas en andere taken over te nemen van het PT.

Het bedrijf schrapte het afgelopen jaar 150 van de bijna 3350 arbeidsplaatsen en dit jaar verdwijnen er 140 banen.

Hoogstwaarschijnlijk worden er ook de komende jaren geschrapt, maar hoeveel is nog niet bekend. Het bedrijf maakte dat met de jaarcijfers bekend. De omzet van de grootste bloemenveiling ter wereld steeg in 2012 weliswaar met 3 procent naar 4,4 miljard euro, maar de bloemen en planten worden steeds vaker via internet verkocht. Veilen via het kloksysteem is steeds minder in trek en daarom heeft FloraHolland minder mensen nodig. Hoe sneller de verkoop via internet toeneemt, hoe meer banen er de komende jaren verdwijnen.

FloraHolland wordt partner van Kom in de Kas om het evenement voor de komende jaren veilig te stellen. Met glasgroentepartijen lopen nog gesprekken hierover.

Van het PT is de organisatie van de consumentenpanels overgenomen. Dankzij die panels kunnen leden en klanten van de veiling inzicht blijven houden in het consumentengedrag in de belangrijkste afzetlanden. Daarnaast heeft FloraHolland de financiering van de collectieve promotie van bloemen en planten overgenomen en de financiering van product specifieke promotie vergemakkelijkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.