Home

Nieuws

Acties tegen liberalisering goederenvervoer

In de transportsector wordt vandaag actie gevoerd tegen verdere liberalisering van het goederenvervoer.

De Europese Commissie heeft plannen om de regels voor rijden in het buitenland te versoepelen. De commissie wil de beperking schrappen dat transportbedrijven uit het buitenland niet meer dan drie binnenlandse ritten maken in een ander land.

Volgens FNV Bondgenoten leidt dat er toe dat transporteurs steeds vaker goedkopere Oost-Europese chauffeurs zullen inzetten en kost de maatregel Nederlandse truckers hun baan.

De FNV noemt de plannen rampzalig. Alleen al in Nederland zou de toekomst van duizenden bedrijven en tienduizenden werknemers op het spel staan. De liberalisering leidt volgens de FNV ook tot uitbuiting van chauffeurs.

Verder rijden zo'n honderd chauffeurs in colonne over de snelweg. Ze zijn begonnen in Amersfoort en rijden via Papendrecht naar Zoetermeer. Volgens FNV Bondgenoten is het niet de bedoeling om snelwegen te blokkeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.