Home

Nieuws

‘Voedingscentrum kan PT-taken overnemen’

Door het verdwijnen van het Productschap Tuinbouw ontstaan kansen voor het Voedingscentrum.

Dat stelt Bureau Bartels dat een een evaluatie deed naar uitvoering van de taken van het Voedingscentrum. Door het verdwijnen van taken bij productschappen en opdoeken van voorlichtingsbureaus zoals GroentenFruitBureau wordt het Voedingscentrum een belangrijkere bron voor onafhankelijke informatie, stelt het bureau. Volgens de onderzoekers moet snel contact komen tussen het Voedingscentrum en productschappen over mogelijke overname van taken.

Uit de evaluatie blijkt verder dat de samenwerking met het bedrijfsleven kan, maar dat het Voedingscentrum daar voorzichtig in moet zijn. Het centrum werkt via de website allesoverbestrijdingsmiddelen.nl al samen met de tuinbouw en dat kan, stelt het bureau, zolang het Voedingscentrum verantwoordelijk blijft voor de inhoud en het bedrijfsleven voor de verspreiding zorg draagt.

Uit het onderzoek volgt verder dat het Voedingscentrum met de NVWA moet afstemmen hoe wordt opgetrokken bij voedselschandalen. Daar kan de samenwerking nog verbeteren.

Wel stellen de onderzoekers dat het Voedingscentrum moet focussen op gezond en veilig voedsel en zaken als duurzaamheid terughoudender moet brengen. Versnippering van de boodschap kan de positionering van het Voedingscentrum schaden, denkt het bureau.

Of registreer je om te kunnen reageren.