Home

Nieuws

Proeftuin Zwaagdijk erkend voor Topsectorprojecten

Stichting Proeftuin Zwaagdijk is recentelijk erkend als officiële onderzoeksinstelling. De onder de stichting vallende Proeftuin Zwaagdijk en de Demokwekerij in Honselersdijk kunnen daardoor gaan meedingen naar onderzoeksopdrachten van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

“Sinds vorig najaar zijn we bezig geweest met het verkrijgen van deze erkenning”, zegt directeur Johan Kos. “Het is een belangrijk Europees criterium om voor onderzoeksopdrachten van bijvoorbeeld de Topsector en voor de zogeheten TKI-toeslag in aanmerking te komen.”

Agentschap NL, vallend onder het ministerie van Economische Zaken, heeft naast alle certificaten die de kwaliteit van het onderzoek waarborgen ook gedetailleerd gekeken naar de financiële en bestuurlijke organisatie. “Omdat wij een stichting zijn zonder winstoogmerk voldoen we aan alle eisen”, aldus Kos. Hij hoopt nu onderzoeksprojecten van de stichting met succes te kunnen indienen bij het Topconsortium Kennis en Innovatie, het instituut dat de voor onderzoeksgelden van het Topsectorenbeleid geschikte projecten beoordeelt.

In de tuinbouw is verheugd gereageerd op de erkenning van Proeftuin Zwaagdijk en de Demokwekerij. “We zijn erg blij dat we nu kunnen kiezen uit meer onderzoeksinstellingen”, zegt Ulko Stoll van LTO Vollegrondsgroente.net. Tot nu toe waren de instituten van Wageningen UR de overheersende onderzoekspartner in de Topsector.

Of registreer je om te kunnen reageren.