Home

Nieuws

Opnieuw vertrek directeur ZON

Commercieel directeur Hans List vertrekt met ingang van 1 mei bij ZON Holding, na een dienstverband van 2,5 jaar.

List vormde sinds juni 2012 de tweehoofdige directie met Gerjo Scheringa. Er leek juist een rustiger periode aan te breken na een periode waarin veel directiewisselingen plaatsvonden. List en Scheringa hebben net de vorig jaar ingezette reorganisatie Huis op Orde mede doorgevoerd. List is ook verantwoordelijk voor commercieel beleid zoals de nauwere relaties met retail en streven naar toegevoegde waarde.

Volgens voorzitter Ton Reijnders van ZON is in 'goed onderling overleg besloten' tot deze stap. Het vertrek zal volgens Reijnders niet leiden tot grote onrust. "De heer List heeft kwaliteiten die ongetwijfeld voor een stuk gemist worden, maar we hebben een zeer krachtige topman met een commerciële achtergrond, dus we zullen de commerciële koers voortzetten."

Volgens Reijnders ligt de reorganisatie bij ZON op koers en zijn de managers van de nieuwe bedrijfsonderdelen net begonnen. "Dat is nog even wennen soms, maar we liggen op schema. Daarnaast zijn we nog met een intern proces bezig om de strategie voor de lange termijn helder te krijgen. We komen daar voor de zomer nog met onze telers over te spreken." Reijnders verwacht niet dat de kernelementen van het huidige beleid daarin zullen ontbreken, zoals toegevoegde waarde en focus op retail. "Het gaat er daarbij meer om hoe je dat concreet gaat inzetten." Reijnders erkent dat de directie van ZON veel wisselingen heeft gekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.