Home

Nieuws

Nieuwe ‘private PT’ binnen handbereik

De afzetorganisaties in Dutch Produce Association (DPA) willen geld steken in de organisatie van een opvolger van het Productschap Tuinbouw.

Daartoe hebben zij besloten in de jaarvergadering afgelop vrijdag. De afzetorganisaties willen daarbij samenwerken met andere partijen als Frugi Venta, waardoor een nieuwe uitvoeringsorganisatie binnen handbereik ligt.

Afgelopen woensdag besloten ook leden van Frugi Venta om geld vrij te maken voor organisatie van taken die wegvallen door het verdwijnen van het PT. Het ligt voor de hand dat beide organisaties gaan samenwerken in een nieuwe uitvoeringsorganisatie om taken als voedselveiligheid, kwaliteit, marktonderzoek en fytosanitaire zaken te regelen.

Frugi Venta liet vrijdag weten dat gesprekken met DPA zijn verhevigd, maar een fusie lijkt niet in de maak. Dat lijkt voor leden van beide organisaties een stap te ver. Wel is het mogelijk dat beide organisatie gaan opereren in een nieuwe uitvoeringsorganisatie en daar mogelijk andere organisatie als belangenorganisaties bij betrekken.  Formeel moet voor januari 2014 zo’n organisatie er staan. In oktober besluit het PT-bestuur over de overdracht van PT-taken.

Of registreer je om te kunnen reageren.