Home

Nieuws

Nederlandse tuinbouwprojecten in Rwanda en Algerije

De topsector tuinbouw kan beginnen aan buitenlandse (voedings)tuinbouwprojecten.

Overheid en bedrijfsleven hebben in het kader van het topsectorenbeleid overeenstemming bereikt over tuinbouwprojecten in Rwanda, Algerij en Zuid-Afrika. Ze zijn gericht op voedselzekerheid.  Verder heeft het ministerie van EZ projecten goedgekeurd voor lokale groentezaadveredeling in Tanzania en een aardappelproject in Vietnam. Dat laat Minister Henk Kamp weten in antwoorden op kamervragen.

Het Nederlandse bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijk organisaties werken actief samen om innovatieve en marktgerichte oplossingen voor lokale problemen te vinden, bijvoorbeeld op het gebied van agrologistiek. Deze tuinbouwprojecten passen ook in dat nieuwe beleidsterrein.

Rwanda is - net als Oeganda - al langer een partnerland van Nederland, waardoor er al gelden bestonden voor bedrijven die investeren in deze Afrikaanse landen. De tuinbouwpotentie van Rwanda wordt groot geacht, nu het politiek stabiel is. Landbouw maakt circa 90 procent uit van de economie van Rwanda.

Of registreer je om te kunnen reageren.