Home

Nieuws

Grotere rol Frugi Venta in groenteketen

Groente- en fruithandelaren hebben als leden van koepel Frugi Venta ingestemd met het privaat organiseren van activiteiten op het gebied van voedselveiligheid, voeding en gezondheid, statistieken en handelsbelemmeringen.

Dat maakt de organisatie bekend. Frugi Venta zal een grotere rol gaan spelen in de groenteketen, door activiteiten van het Productschap Tuinbouw over te nemen. De leden accepteerden daarvoor een contributieverhoging. Een toelichting kon de organisatie nog niet geven.

Morgen besluit koepel voor afzetorganisatie DPA welke taken het over zal nemen. Dat kunnen mogelijk dezelfde taken zijn, laat directeur Hans van Es weten. Of het daarmee toch tot een gezamenlijk ketenplatform komt, wilde Van Es nog niet zeggen. Eerder leken beide partijen af te koersen op projectmatige samenwerking op onderwerpen omdat een fusie buiten bereik bleek.

Het PT gaat activiteiten afstoten op inschrijving. Wat Frugi Venta en DPA nu besluiten, betekent feitelijk dat ze de taken gaan claimen. Het PT liet eerder weten dat het de branche-organisaties daarin voorrang geeft, maar formeel moeten de partijen wachten tot zeker eind mei voordat taken formeel worden toegekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.