Home

Nieuws laatste update:5 apr 2013

Fooddrome laat versproducten beleven in Villa Flora

De Venlose ondernemers Geert Benders en Jan Klerken gaan uiterlijk in het voorjaar van 2014 starten met het innovatieve concept ‘Fooddrome’, in de exporuimte en entresol van Villa Flora op Greenpark Venlo. Daarmee krijgt de toekomst van het voormalige Floriade-terrein meer vorm.

De ondernemers willen in Fooddrome de totale voedselketen van onder andere streekproducten in beeld gaan brengen, in nauwe samenwerking met de agro-, food- en verssectoren in de regio Venlo. Er is sprake van een op duurzaamheid gebaseerde combinatie van detailhandel en retail, educatie (de Stichting Kids University for Cooking), horeca en productontwikkeling, waarbij het tonen van het productieproces van land- en tuinbouwproducten uit de streek centraal staat.

Met Fooddrome worden de geschiedenis, het heden en de toekomst van de voedselketen inzichtelijk gemaakt (‘van aarde tot aanrecht’). Educatie zal plaatsvinden met onder meer kookcursussen, workshops, congressen, opleidingen, productdemonstraties en presentaties.

Door dit initiatief zijn de beschikbare ruimten in Villa Flora nu vrijwel allemaal verhuurd. Villa Flora is geïnspireerd op het zogenaamde cradle-to-cradle principe, gericht op het duurzaam gebruik van materialen. Zo voorziet het gebouw in haar eigen energiebehoefte en is het CO2-neutraal. Verwarmen en koelen vindt plaats door middel van warmte en koude in de bodem. Organisch afval wordt vergist tot biogas voor de productie van warm water en elektriciteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.