Home

Nieuws

Failliete Prime Champ in Ierse handen

De Ierse champignonproducent Monaghan neemt de productielocaties over van het failliete Nederlandse Prime Champ. Het personeel werd dinsdagavond bijgepraat.

Het is de bedoeling dat Monaghan de productielocaties, vestigingen, machines, inventaris, voorraden en klanten overneemt. De Ieren krijgen nog een half jaar de tijd om de financiering van de bedrijfspanden te regelen.

Aan Prime Champ werd eind maart uitstel van betaling verleend. Het bedrijf wijt de problemen aan verliezen door operationele problemen en aan een strafrechtelijk onderzoek naar uitbuiting van Poolse pluksters. Eind januari werd de directeur van Prime Champ daarom aangehouden.

Over de prijs die Monaghan betaalt, wilde de curator dinsdagavond niets zeggen. Het lijkt erop dat een groot deel van de 8,5 miljoen euro schuld aan Rabobank ingelost kan worden uit de opbrengst en dat ook de Belastingdienst nog een deel ontvangt. Over het perspectief voor de gewone schuldeisers is Deterink somber.

Of registreer je om te kunnen reageren.