Home

Nieuws

Borgloon: discussie over trouw fruittelers

De Raad van Bestuur van fruitveiling Borgloon heeft na discussie onder telers de samenwerking met telers opgezegd die de veiling niet altijd trouw zijn.

Dat schrijven voorzitter Pierre Vrancken en directeur Jos Craemers in een voorwoord van het ledenblad. “De trouwe aandeelhouder van Veiling Borgloon eist terecht zijn recht op en wil niet opdraaien voor collega’s die de veiling zogezegd gebruiken of misbruiken, enkel wanneer het hen goed uitkomt.” Daarvoor gebruiken de bestuurders een bekende uitspraak. “Uit dit goede koren zal het kaf verwijderd worden, een noodzaak om goed brood te bakken.” Het is niet duidelijk hoeveel telers de veiling de deur wijst op initiatief van de leden.

Borgloon had in 2012 circa 1.716 leverende telers op een omzet van 58,8 miljoen euro. Die aanvoer lag iets hoger dan in 2011. De aanvoer daalde wel licht van 86 miljoen kilo naar 82,3 miljoen kilo.  De omzet van Borgloon wordt vooral gehaald met peren (23 miljoen euro). De omzet appels en aardbeien is met 12 miljoen euro vrijwel gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.