Home

Nieuws

Bedrijfswoning krijgt burgerbestemming

De gemeente Lingewaard mag een verouderde bedrijfswoning van een voormalig fruitbedrijf laten verbouwen voor burgerbewoning.

De bestuursrechter heeft de vergunningen goedgekeurd die de gemeente daarvoor afgaf. Belangrijke overweging voor de vergunning voor de verbouwing is de impuls voor het buitengebied, stelt de gemeente. Bij de overgang van bedrijfswoning naar burgerhuis verdwijnt ook een groot deel van de loodsen op het terrein.

De bedrijfswoning is onderdeel van een oud fruitteeltbedrijf dat in drie percelen is verkocht. Een fruitteler kocht het aangrenzende fruitperceel en had de vergunning aangevochten, maar de rechter vindt niet dat de teler in zijn bedrijfsvoering wordt getroffen door de burgerwoning. De betreffende teler had zelf ook bouwplannen op het aangrenzende perceel, maar die werden door de gemeente afgekeurd. Het gelijkheidsbeginsel gaat hier echter niet op, oordeelde de bestuursrechter.

Of registreer je om te kunnen reageren.