Home

Nieuws laatste update:1 mei 2013

BASF: forse omzetgroei agrarische divisie

Chemiereus BASF heeft in het eerste kwartaal een omzet behaald van 19,7 miljard euro. Dat is 5 procent meer dan in dezelfde periode in 2012. De omzet van de agrarische divisie steeg met 17 procent naar 1,56 miljard euro.

Volgens BASF is de stijging van de omzet in de agrarische divisie vooral te danken aan een zeer goede start van het seizoen in Europa en Noord-Amerika. Niet alleen de volumes stegen, maar ook de verkoopprijzen. Ook de overname van zaaizaadbedrijf Becker Underwood heeft bijgedragen aan de hogere omzet.

Het resultaat van de divisie waarin de activiteit op het gebied van zaaizaad en gewasbeschermingsmiddelen vallen is mede door de hogere volumes ‘significant’ gestegen. Het operationele resultaat steeg met 17 procent naar 492 miljoen euro.

Voor het totale concern daalde het operationele resultaat met 429 miljoen naar 2,2 miljard euro. Deze daling is echter te verklaren door een bijzonder bate in het resultaat van 2012 van 645 miljoen euro door de verkoop van de kunstmestdivisie.

Voor heel 2013 blijven de verwachtingen gelijk. BASF rekent op een wereldwijde economische groei van 2,4 procent. Het concern verwacht dat de industriële productie uitkomt op 3,4 procent en de chemieproductie met 3,6 procent nog net iets hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.