Home

Nieuws

'Veel Nederlandse klanten Prime Champ vertrokken'

Eén van de grootste Nederlandse champignonbedrijven Prime Champ heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank van Eindhoven.

Bewindvoerder Louis Deterink zegt dat het bedrijf nu week-op-week verlies lijdt. “Er is veel schade door het onderzoek van justitie naar arbeidsconstructies op het bedrijf. Veel Nederlandse klanten zijn vertrokken, maar op de buitenlandse markt hebben ze nog wel een sterke positie. Recent heeft Prime Champ een grote productielocatie moeten sluiten en de reorganisatiekosten zijn hoog.” Met afnemer uit Engeland, supermarktketen Asda, bestaan nog wel leveringscontacten. “De vrachtwagens staan nu voor de eurotunnel. Het is Pasen, de centjes moeten verdiend worden. Het is nu een kwestie van alle zeilen bijzetten om de klanten te blijven beleveren.”

Ondertussen voert Deterink gesprekken met de Ierse overnamekandidaat Monaghan Mushrooms, het grootste champignonbedrijf van Europa. Vreest Deterink niet dat Monaghan aanstuurt op een faillissement van Prime Champ? “Niets menselijks is het Ierse bedrijf vreemd, maar we hebben genoeg waarborgen ingebouwd dat we niet met de rug tegen de muur staan.” Wat die waarborgen zijn en hoe groot de financiële problemen zijn, wil Deterink in deze fase niet zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.