Home

Nieuws

Total Produce ziet winst en omzet groeien

Met een 11 procent hogere omzet nadert Total Produce de omzetgrens van drie miljard euro. Die lag in 2012 op 2,8 miljard euro, liet de organisatie dinsdag weten bij de bekendmaking van de voorlopige resultaten.

 

Total Produce kon de omzet van een aantal nieuw gekochte bedrijven meerekenen, maar verkocht ook 50 procent van de aandelen van Capespan Europe.

In Nederland heeft Total Produce ook stevige belangen opgebouwd, met ondermeer de gedeeltelijke overname van handelsbedrijf Haluco in 2008 en latere deelname in handelsbedrijf Frankort en Koning.

Volgens het Ierse bedrijf is vooral de handel in verse groente en fruit profijtelijk geweest in 2012, zeker in vergelijking met 2011. Met 43 miljoen euro operationele winst verdiende het concern bijna 19 procent meer dan het jaar 2011, toen het licht aangedaan leek door de Ehec-crisis. Topman Carl McCann zegt ook in 2013 een aangenaam handelsklimaat te voorzien. Dat is vooral het gevolg van de spreiding van activiteiten, aldus McCann.

Of registreer je om te kunnen reageren.