Home

Nieuws laatste update:25 mrt 2013

The Greenery verkoopt twee bedrijven

The Greenery verkoopt de Drentse dochter Jager Holland (Nieuw-Amsterdam) en vervoerder WTG Logistics. Het gaat om een verkoop aan het management.

“In het krachtenveld van bundeling en afsplitsing, zoals bij diverse organisaties de laatste jaren in de AGF-markt het geval is, meent Jager in haar zelfstandige hoedanigheid zich ten volle te kunnen ontplooien”, schrijven de partijen in een persbericht. The Greenery laat weten ingestemd te hebben met de verkoop om Jager meer kansen op ontplooing te bieden.  Een verdere toelichting heeft de afzetorganisatie niet, ook niet over de hoogte van de verkoopsom of de effecten op de eigen omzet. Deze week maakte de afzetorganisatie bovendien bekend te investeren in een kas in Suffolk (Engeland).

In 2009 verplaatste The Greenery al het verkoopteam groothandel Noord-Nederland van Nieuw-Amsterdam naar Ijsselmuiden. Met deze verkoop is de lijn met Nieuw-Amsterdam dus helemaal doorgesneden.

Het effect op de omzet van het handelshuis The Greenery lijkt niet groot. Bij Jager Holland werken vijftig mensen, terwijl bij The Greenery in totaal ruim 1.500 mensen werken. Over omzetcijfers doet directeur Brian Meier geen uitspraken. Hij vormt met Henk van der Woude de nieuwe tweehoofdige directie.

Jager is voornamelijk actief op het groothandelssegment in Noord-Duitsland, Scandinavië en Centraal Europa. Het bedrijf neemt af van telers in Nederland, maar importeert  ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.